• baby_01.jpg
  • termekpatika2 1000x200.jpg
  • termekpatika 1000x200.jpg

Kurkuma kapszula 100db+Rheumato kapszula 100db

Nyomtatás
Csz:1997-Speciális gyógyászati célra szánt tápszer! Mozgás újra fájdalmak nélkül! A kutatások vizsgálták mindhárom hatóanyagot külön-külön és kombinációkban is. A legjobb eredmények a kombinált terápia alkalmazása során születtek. Ezek alapján elmondható, hogy szignifikánsan csökkenthetik az ostearthritis okozta fájdalmat és javíthatják az életminőséget. Ehhez a hatáshoz legalább 8 hétig kell alkalmazni a kombinált kezelést, mivel fájdalomcsillapítást és gyulladáscsökkentést elősegítő hatásukat hosszú távon fejtik ki. (1.)

Összefoglalva tehát, az ízületeink védelméért akkor tehetjük a legtöbbet, ha óvjuk őket, okosan sportolunk, nem terheljük őket plusz kilókkal és segítjük az épülésüket, regenerálódásukat, olyan élelmiszerekkel vagy étrend-kiegészítőkkel, melyek ízületeinkre gyakorolt jótékony hatását klinikai vizsgálatok támasztják alá.
Rheumato-KurkumaRheumato+Kurkuma
Szállítás GLS futárszolgálat 1 524 Ft
Fogyasztói ár4 500 Ft
Ár / kg
Leírás
Speciális gyógyászati célra szánt tápszer!
Kurkuma kapszula 100db+Rheumató kapszula 100db
Mozgás újra fájdalmak nélkül 
Kurkuma kivonatot tartalmazó kapszula 
Kurkuma az "élet fűszere" 
A kurkumát a hagyományos indiai gyógyászatban, az ajurvédában több ezer éve alkalmazzák eredmény 
Emésztésserkentőként, rovarcsípések, kígyómarások és egyéb sebek fertőtlenítésére ,láz- és fájdalomcsillapításra illetve májbetegségekre használták. 
Hatékony gyulladáscsökkentő hatása miatt különféle ízületi bántalmak kiegészítő kezelésére régóta alkalmazzák. 
A kurkuma hozzájárul a bélrendszer megfelelő működéséhez, támogatja az emésztést és az intesztinális komfortérzést. 
 
KURKUMIN 
Legfontosabb hatóanyaga a kurkumin, amely a kurkuma meghatározó sárga színét adja, és egyben a polifenolok hatalmas csoportjának egyik tagja. Amellett, hogy erős antíoxidáns -vagyis megköti az egészséget károsító szabadgyököket- rendelkezik a polifenolokra illetve flavonaidokra jellemző általános egészségvédő tulajdonságokkal. 
 
ALKALMAZÁSA JAVASOLT: 
- Idősebb korúaknak az ízületek optimális működéséhez. 
- Sportolóknak a fokozottan igénybevett ízületek miatt 
- Nehész fizikai munkát végzőknek és a tulsúllyal küzdőknek az ízületek túlterheltsége miatt. 
 
Rheuma kapszula 
A Rheumatoid arthritis: 
Egy jelenleg ismeretlen eredetű autoimmun betegség, amely fájdalommal, mozgáskorlátozottsággal jár. A szervezet saját kötőszöveti elemeit idegenként ismeri fel és ellenük gyulladásos reakcióval védekezik. Az Ízületi belhártyája megvastagszik és akadályozza a normális működését. 
Az új kutatási eredményeknek köszönhetően egy hatékony komplexet sikerült összeállítanunk mely mind a fájdalmak csökkentését, mind pedig a gyulladások megszüntetését segítheti. 
 
MSM: 
Az MSM előnyei részben a sajtfalak rugalmasságát és áteresztőképességét helyreállító képességének tudhatóak be; ezzel lehetővé válik a toxinok ki-és a tápanyagok beáramlása. Ha a sejtek egyensúlyban vannak tartva, akkor az ízületekben és izmokban gyulladást okozó toxinok képződése megelőzhető. Ennek köszönhető, hogy az MSM a gyulladások és fájdalmak okát szünteti meg, ahelyett hogy csak a tüneteket kezelné. A kutatási eredmények szerint az MSM lehet a leghatásosabb recept nélkül kapható gyulladáscsökkentő. 
 
Glükózamin-szulfát: 
Szerepet játszik a szervezet ízületeiben lévő porc szerkezetének és funkciójának fenntartásában, és gyulladást csökkentő tulajdonsággal is rendelkezik. Segíti a súrlódásnak kitett ízületi szövetek működését és a porcszövetek újraképződését. Ezt többek között egy hazai vizsgálat is igazolta, melybe 163 térdartrózisos beteget vontak be. Akik glükózamin-szulfát-kezelésben részesültek, azoknál néhány hónap után lényegesen enyhült a fájdalom, mellékhatás pedig nem lépett fel. A terápiás kezelés során tapasztalható a kórfolyamat klinikai tüneteinek mérséklődése, a károsodott porcállomány fokozatos regenerálódása és újraképződése. 
 
Kondroitin-szulfát: 
Az elmúlt években számos vizsgálatot végeztek a glükózamin-szulfát és a kondroitin-szulfát terápia hatékonyságának megítélésére, illetve számos az eddigi eredményeket összegző tanulmány látott napvilágot ebben a témában. Ezeknek a nagy betegcsoportot felölelő vizsgálatoknak az eredménye egyértelműen azt mutatta, hogy mind a glükózamin, mind a kondroitin-szulfát, illetve a kettő kombinációja hatékony szer az ízületi kopás kezelésében. Az eddigi elvégzett nagy betegszámú vizsgálatok alapján továbbá úgy tűnik, hogy az enyhe és középsúlyos ízületi kopások esetén a tüneteket a korábbi gyulladásgátlókkal hasonló mértékben csökkentik a glükózamint és kondroitin-szulfátot tartalmazó készítmények. 
 
C-vitamin: 
A C-vitamin vagy más néven aszkorbinsav az egyik legismertebb esszenciális vitamin, amit a szervezetünk nem képes előállítani, viszont működéséhez elengedhetetlen. Immunerősítő hatása és egyben antioxidáns sejtvédő hatása Szent-Györgyi Albert óta jól ismert. Hiánya komoly betegségek kialakulásához vezethet. A bőr kiszáradása, emésztési zavarok, fogínysorvadás (fogínyvérzés) következtében meglazult fogak. Hosszabb időn (éveken, évtizedeken), keresztül fennálló C-vitamin hiány esetén rendkívüli mértékben megemelkednek a szív- és érrendszeri kockázatok vagy a rák kialakulásának veszélyei. 
 
Összetevők: 
MSM (metil-sulfonil-metán), Glükózamin-szulfát, Kondroitin-szulfát, C-vitamin. 
 
Az étrend-kiegészítõ nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet és 
az egészséges életmódot! 
Ízületek védelme 
Télen az ünnepek, a kinti sötétség és hideg sokakat késztet a passzívabb, otthonülő életmódra, könnyebben mondják le az edzést és kezdenek „téli álmot” aludni. Amikor azonban eljön a síszezon, a gyerekek szánkóztatása, baráti korcsolyázás vagy egyszerűen csak a balesetveszélyes közlekedési viszonyok is nagyobb sérülésveszélyt jelentenek a mozgástól elszokott ízületeknek. Egy rossz mozdulat és kész a baj, pedig sok esetben egy kis odafigyeléssel megelőzhető lenne. 
 
Ízületeink csontjaink összeköttetései, melyek a különböző irányú mozgást lehetővé teszik, biztosítják végtagjaink mozgékonyságát. A csontvégek speciális porccal borítottak, ezek alkotják az ízületet, körülvéve egy tokkal, mely a két felszín közötti folyadékot termeli, ezzel csökkentve a súrlódást, így az ízületekre ható erőt. Bemelegítéskor tulajdonképpen ezt a folyadékot kenjük szét egyenletesen, ezért sem maradhat el egy-egy edzés, vagy bármilyen, a szokásosnál megterhelőbb mozgás előtt. Emellett azt is fontos hangsúlyozni, hogy mindig a kornak és az edzettségi állapotnak megfelelő mennyiségű és intenzitású sportot űzzünk. 
A kor előrehaladtával csökken a porcban található kollagén természetes víztartalma, így kiemelten fontos, hogy ennek tudatában biztosítsuk ízületeinknek a megfelelő tápanyagellátást. Az ízületi nedvnek a síkosításon túl, a porc táplálásában is szerepe van, ez gyakorlatilag az egyetlen lehetőség, hogy a kifejlett porc tápanyaghoz jusson. 
 
 
Fontos elemei a porc anyagcseréjének a glükozamin, a kondroitin-szulfát, és a metil-szulfonil-metán, azaz az MSM. Rengeteg vizsgálat foglalkozott a fenti anyagok hatásával. Arra jutottak, hogy mindhárom hozzájárul a porc táplálásához és olyan betegségekben, mint például az ízületi gyulladás vagy a porckopás, hatékonyan javíthatja a beteg állapotát azáltal, hogy biztosítja az ízületi folyadék tápanyagtartalmát, és az ízület síkosítását.(1.) 
 
 
A glükozamin vizet képes megkötni, így értékes eleme az ízületi folyadéknak. A szervezet nem csak a porcépítésnél és az ízület nedvesítésénél használja, de a szalagok, inak alkotóeleme is. A vizsgálatok szerint fájdalomcsillapító hatásuk lehet, mely ugyan valamivel enyhébb és hosszabb idő alatt alakul ki az ismert nem-szteroid gyulladáscsökkentőkhöz képest, azonban előnyük, hogy nincs gyomor nyálkahártya károsító hatása, mint az általánosan alkalmazott szerek többségének. A kutatók úgy vélik, hogy glükozamin kiegészítést alkalmazva, táplálható a porc és növelhető az azt körülvevő folyadék mennyisége, továbbá feltételezik, hogy segíthet megelőzni a porckopást. (1.)(2.) 
 
 
A kondroitin-szulfát egy összetett szénhidrát, ami segít megőrizni a porc nedvességtartalmát, jelen van az ízületi nedvben, és vizsgálatok szerint hatásos segítséget nyújthat az ízületek gyulladásos betegségeinek terápiájában. (3.) 
 
 
Az MSM kis mennyiségben megtalálható számos élelmiszerben, de nincs ajánlott napi beviteli értéke meghatározva. Usha és társai. által végzett vizsgálatban az MSM napi dózisa 500 mg volt, monoterápiában és kombinálva is. 
A kutatások vizsgálták mindhárom hatóanyagot külön-külön és kombinációkban is. A legjobb eredmények a kombinált terápia alkalmazása során születtek. Ezek alapján elmondható, hogy szignifikánsan csökkenthetik az ostearthritis okozta fájdalmat és javíthatják az életminőséget. Ehhez a hatáshoz legalább 8 hétig kell alkalmazni a kombinált kezelést, mivel fájdalomcsillapítást és gyullulladáscsökkentést idéz elő.
 
 
Összefoglalva tehát, az ízületeink védelméért akkor tehetjük a legtöbbet, ha óvjuk őket, okosan sportolunk, nem terheljük őket plusz kilókkal és segítjük az épülésüket, regenerálódásukat, olyan élelmiszerekkel vagy étrend-kiegészítőkkel, melyek ízületeinkre gyakorolt jótékony hatását klinikai vizsgálatok támasztják alá.

Vélemények

Még senki sem nyilvánított véleményt erről a termékről.

Bejelentkezés

Hírlevél