• baby_01.jpg
  • termekpatika2 1000x200.jpg
  • termekpatika 1000x200.jpg

Artemisinin Specialized 100db

Nyomtatás
Csz:2051-Az artemisinin az egynyári üröm /artemisia annua/ hatóanyaga. Több évvel ezelőtt a malária gyógyítására már használták kínában.
Programozott sejthalált indít be minden szokatlanul magas vastartalmú sejtben Az artemisinin az egynyári üröm /artemisia annua/ hatóanyaga
Szállítás GLS futárszolgálat 0 Ft
Fogyasztói ár22 500 Ft
Ár / kg
Leírás

Speciális gyógyászati tápszer 
QR CODE

 

z artemizinin és az artemizinin dimer transzferrin-konjugátjainak hatása az emlőrák-sejtvonalakra.

Az Artemisinin programozott sejthalált indukál a gyorsan szaporodó rákos sejtekben.

A mitokondriális mechanizmus és a Bim/Bcl-2 egyensúly részvétele az emberi emlőrákban dihidro-artemizininnel kiváltott apoptózis in vitro.

 A dihidro-artemizinin (DHA), az artemizinin félszintetikus származéka és aktív metabolitja, melyről kimutatták, hogy erős rákellenes hatása van az erős maláriaellenes hatásán kívül. A jelenlegi kísérlet célja az volt, hogy alaposan megvizsgáljuk a DHA daganatellenes hatásait, továbbá hogy megismerjük a DHA alkalmazásának molekuláris alapjait az emlőrák kezelésében.
 
Eredményeink kimutatták, hogy a DHA jelentősen gátolni képes a sejtszaporodást dózis- és időfüggő mértékben, ami összefügg a kiváltott apoptózissal és a sejtek G0/G1 fázisban történő megállításával. A DHA kezelés félmaximális gátló koncentrációi (IC50) 60.03, 33.86 és 17.18 μM voltak 24, 48, illetve 72 óra múlva. A DHA kezelés továbbá drámai módon megnövelte a kaszpáz-8 fehérje, valamint a hasított kaszpáz-9 és az aktivált Bid expresszióját, és citokróm c kibocsátást váltott ki a mitokondriumokból a citoszolba.
 
Emellett a DHA apoptotikus hatása összekapcsolódott a Bim pro-apoptikus gén megnövekedett expressziójával, valamint a Bcl-2 antiapoptotikus gén csökkent expressziójával. Ennélfogva a mitokondriális mechanizmus részt vesz az emlőráksejtjek DHA által kiváltott apoptózisában, továbbá a Bim/Bcl-2 interakciójának kiegyensúlyozatlansága elősegítheti a ráksejtek elleni jótékony hatást. Mindent összevetve, kísérletünk tudományos érveket szolgáltat a DHA klinikai használatához emlőrákos esetekben.
 
 
Hatásának alapja, hogy programozott sejthalált indít be minden szokatlanul magas vastartalmú sejtben és a maláriával fertőzött sejt jóval magasabb vastartalmú, mint az egészséges sejtek.
 
 

Vélemények

Még senki sem nyilvánított véleményt erről a termékről.

Bejelentkezés

Hírlevél