• baby_01.jpg
  • termekpatika2 1000x200.jpg
  • termekpatika 1000x200.jpg

Flavitamin D 60 db

Nyomtatás
Cikkszám:230-Összetevők: Flavin 7 bioflavonoid komplex (vörös szőlő mag-héj szárítmány; cirok mag-héj szárítmány; feketeszeder mag-héj szárítmány; feketecseresznye héj szárítmány, feketeribizli mag-héj szárítmány, pirosribizli mag-héj szárítmány, szilva héj szárítmány almahéj szárítmány), zselatin, D-vitamin (kole-kalciferol).
Flavitamin D  Flavitamin D
Szállítás GLS futárszolgálat 1 524 Ft
Fogyasztói ár1 320 Ft
Ár / kg
Leírás
A kalcium háztartásért felelős. A kalcium és a foszfor felvételéhez és a csontokba való beépüléséhez szükséges, illetve gátolja azok kiválasztódását. A csontok egészséges fejlődéséhez, gyógyulásához és a csontritkulás megelőzéséhez szükséges 
 
 
 
Számos kutatás keresi a megoldást arra, hogy lehetne a meglévő, de inaktív hajtüszőket ismét munkára, azaz hajnövesztésre fogni. A végleges módszer kidolgozásáig várhatóan több évnek kell még eltelni, de a D-vitaminnal folytatott kísérletek már eddig is igen biztató eredményeket hoztak. 
 
A hajnövekedés és kopaszodás folyamatában rendkívül fontos szerepet játszik a D-vitamin és a bőrben lévő mikroszkopikus receptorai. 
 
 
 
Azt szinte mindenki tudja, hogy a D-vitamin elengedhetetlen a csontok és az izmok fejlődéséhez, de a hajnövekedési ciklusban betöltött szerepéről ritkábban hallani - hívják fel a figyelmet amerikai szakemberek.
 
Pedig a D-vitamin az eddigi eredmények alapján alkalmasnak tűnik arra, hogy a hajtüszők működését bizonyos mértékben serkentse. 
A hajnövekedés ciklikus folyamat: a hajtüszők 2-6 éven keresztül hajszálakat termelnek, majd a hajszál kihullik, a tüsző pedig hetekig-hónapokig pihen, mielőtt a hajszáltermelés újraindul. A kutatók szerint az ember hajtüszői közül 15 százaléknyi mindig inaktív, ráadásul a nyugalmi fázis ennél tartósabbá is válhat. 
Ha ugyanazon bőrfelületen nagyobb mennyiségű tüsző "hibernálódik", kialakul a kopaszság. 
 
 
 
A D-vitaminnal komoly áttörés jöhet a hajhullás megállítására és a kopaszság felszámolására egyre nagyobb igény mutatkozik. 
A Nemzetközi Hajhelyreállító Sebészeti Társaság (ISHRS) adatai szerint világszerte közel 2 milliárd dollárt költenek évente a hajvesztés műtéti kezelésére. 
 
A kopaszodást kiváltó okok igen széles skálán mozognak: a férfiaknál megszokott,(magas tesztoszteron szint) az életkor előrehaladtával jelentkező kopaszodás mellett a hajtüszők elhalását okozhatja kemoterápiás kezelés, de hajhullást eredményezhetnek bizonyos gyógyszerek, egy szélsőséges étrend (pl. fogyókúra) és a szülés is. 
 
 
 
Egyre több kutatás vizsgálja a D-vitamin pontos szerepét a hajhullás megállításában. 
A Harvard Egyetem orvosi karának szakemberei például megállapították, hogy a bőrben található D-vitamin- receptorok serkentik a hajnövekedést. A Kaliforniai Egyetem kutatócsoportja pedig nemrég olyan, MED névre keresztelt molekulát azonosított, amely befolyásolja ezeknek a receptoroknak a működését: az egereken végzett kísérletek bizonyították, hogy a rágcsálók szőre ritkábban nőtt vissza, miután a receptorok működését befolyásoló gént blokkolták. 
 
 
 
Mekkora legyen a dózis? 
Az eddigi eredmények mellett azonban számos kérdés is felvetődött a D-vitamin hajnövekedést serkentő szerepéről. Nem sikerült például meghatározni, hogy pontosan mekkora adag D-vitaminra van szükség a kézzelfogható eredmény eléréséhez. Bár a legtöbb embernél inkább a D-vitamin hiánya jellemző, semmi esetre sem szabad túlzásba vinni annak pótlását. 
A D-vitamin tartós túladagolása ugyanis kockázatokat is rejt: mellékhatásként tartós gyengeség és veseproblémák alakulhatnak ki. 
 
 
 
 
Tápanyagok az ajánlott napi bevitelben: 
D-vitamin (kole-kalciferol): 5 µg RDA 100% 
Össz polifenol: 10 mg 
Ebből flavonoid: 7 mg 
Resveratrol tartalom: 0,005 mg 
 
 
Ajánlott napi bevitel: 1 kapszula 
Az ajánlott napi mennyiséget ne lépje túl. 
Étrend-kiegészítõ nem helyettesíti a vegyes étrendet és az egészséges életmódot! 
 
 
Forrás: Origo
patikamagazin.hu
 

Vélemények

Még senki sem nyilvánított véleményt erről a termékről.

Bejelentkezés

Hírlevél