• baby_01.jpg
  • termekpatika2 1000x200.jpg
  • termekpatika 1000x200.jpg

Flavitamin K2-vitamin 60db

Nyomtatás
Csz:2275-A K2-vitaminból egy 2014-es felmérés szerint a nyugati népesség súlyos hiányban szenved.
Flavitamin K2-vitamin Flavitamin K2-vitamin 60db
Szállítás GLS futárszolgálat 1 524 Ft
Fogyasztói ár1 700 Ft
Ár / kg
Leírás
 Kinek ajánlható: 
.mindenkinek - megelőzés céljából 
.az érelmeszesedés elkerülése miatt 
.a magas vérnyomásban szenvedőknek 
.szívkoszorúér betegség, agyi keringési zavarok (már a szédelgés is tünet), 
.látási zavarok 
.veseműködési zavarok 
.végtag keringési zavarok megelőzése 
.a csontritkulás elkerülése érdekében 
.sportolóknak, mert nekik nagy a Ca igényük 
.40 év felettieknek 
.változókorú (menopauza) nőknek 
.gyulladásos folyamatok kialakulásánál, különösképpen az allergiásoknak, mivel a Ca bevitel náluk is magas 
.minden anyagcsere betegségben szenvedőknek, elsősorban a cukorbetegek számára, mert náluk besegít az inzulin termelés szabályozásába 
.Alzheimer betegségben szenvedőknél lassítja a folyamatot. 
 
 
A K2-vitaminból egy 2014-es felmérés szerint a nyugati népesség súlyos hiányban szenved. 
Ezért már a gyerekek csontozata gyengén fejlődik, s a felnőtt lakosságot átokként sújtja a csontritkulás és a szív- és érrendszer életkorral egyre fokozódó elmeszesedése. 
Pedig a folyamat megállítható és visszafordítható. 
 
Sok korral összefüggő betegségek köthető meszesedéshez: 
vesekő, 
ízületi gyulladás, 
a szürke hályog, 
a szívbillentyű-elégtelenség, 
csonttörések, 
ráncos bőr, 
a csont sarkantyút, 
szenilitás  
koszorúér atherosclerosis 
 
A K2-vitamin elsődleges feladata, hogy szabályozza a Ca-anyagcsere folyamatot, úgy, hogy a Ca-t a megfelelő helyre szállítja (csontok), és megakadályozza a nem megfelelő helyeken (érfal) való lerakódását. 
Rotterdami talumány 
A K2-vitamint a vastagbélben egy baktérium termeli, innen a bélfalon át a véráramba jut, ahol a különböző véralvadási faktorok egyikévé alakul. 
** Ezen kívül az egészséges, erős fogak és csontok megőrzéséért felelős fehérjék előállításában is része van.** 
K2-vitamin kulcsszerepet játszik az egészséges csontsűrűség fenntartásában. 
** A vitamin jótékony hatása annak köszönhető, hogy serkenti a csontok kalciumfelvételét, azaz „behajtja” a kalciumot a vérből a csontokba.** 
A Rotterdami Szív Vizsgálat (Rotterdam Heart Study) kutatást végzett a K-vitamin szívre gyakorolt hatásáról és 4800 személyt követett hét éven át. 
 
 
** Akik a vizsgálatban nagyobb mennyiségben fogyasztottak K2-vitamint, azoknál 57%-kal csökkent a szívhalálozás a legkevesebb K2-vitamint fogyasztókhoz képest.** 
 
A nagyobb K2-vitamin fogyasztás az aortában kevesebb kalcium lerakódást eredményezett, míg a kevesebb K2-vitamint fogyasztóknál valószínűbben jelentkezett közepes vagy súlyos meszesedés.** A rotterdami vizsgálat mérete és minősége hitelesíti a K2-vitamin és a csökkent szívbetegség kockázat közti erős kapcsolatot, és azt mutatja, hogy a K2-vitamin kedvező kardiovaszkuláris hatása az érelmeszesedés gátlásán keresztül fejti ki hatását.** 
 
 
Állatkísérletek tanúsága szerint az erek elmeszesedése visszafordítható: az említett kísérletek során a K2-vitamin hatására az érelmeszesedés 37%-os csökkenését figyelték meg.** 
 
Egészséges csontok a k2-vitaminnal 
Számos publikáció jelent meg, ami a k-vitamin és a csontegészség kapcsolatát vizsgálta. Egy nemrég kiadott kutatás egy rövid áttekintést ad egy 2003-ban Európában széles körben végzett vizsgálatról, amiben kimutatták, hogy az étrendkiegészítőként adott k2-vitamin javított a csontok egészségén és hozzájárul az ásványianyag tartalom megőrzéséhez. A három éven át tartó vizsgálatban a résztvevőket két csoportra osztották. A kontroll csoport nem kapott, míg a tesztcsoport k2-vitamin kiegészítést kapott napi rendszerességgel. A tanulmány nagyon jól kimutatta a k2-vitamin csontmegőrző tulajdonságát. 
 
 
Egy 2001-es tanulmányban Dr. Kaneki és munkatársai felvetették, hogy a japánok natto fogyasztása és az ebből származó K2-vitamin ellátottságuk hozzájárul a szigetországban köztudottan alacsony combnyaktörési arányhoz. Ezt a feltételezést erősítette meg 2006-ban Dr. Ikeda által vezetett kutatás, amibe 944 nőt vontak be 20 és 79 éves kor között. A három éves megfigyelés során azt találták, hogy a natto tartalmú étrend hozzájárult a csontsűrűség megóvásához. 
 
 
2008-ban pedig a European Journal of Epidemiology című európai szaklapban publikálta Dr. Yaegashi, hogy azt találták, hogy a k-vitamin ellátottság védelmet jelent a combnyaktöréssel szemben. Ebben a tanulmányban nem csupán a k-vitamint, hanem a kalcium, a magnézium, a cink és a d-vitamin fontosságát is ki tudták mutatni. Mindazonáltal a természetes nattoból származó k2-vitamint azonosították a kulcs összetevőként. 
Dr. Schurgers és társai által a Blood című szaklapban publikált kísérlet szerint a természetes alapú k2-vitamin sokkal hatásosabb, mint a k1-vitamin készítmények. Az írásban a nagyobb bio-aktivitást jelölték meg okként. 

Vélemények

Még senki sem nyilvánított véleményt erről a termékről.

Bejelentkezés

Hírlevél