• baby_01.jpg
  • termekpatika2 1000x200.jpg
  • termekpatika 1000x200.jpg

Flavin7Sport Amino BCAA+ 100db kapszula

Nyomtatás
Csz:2160-A Flavin7Sport Amino BCAA+termék sportolók és nehéz fizikai munkát végzők számára készített aminósav, vitamin és ásványi anyag komplex. Összetevői gátolják az izomlebomlást, segíthetik az izomépülést a terheléses időszakok alatt és között.
 Kiemelten magas ásványi anyag és nyomelem tartalmú komplexMegfelelő mennyiségű vízzel fogyasztva természetes izotóniás ital.
Szállítás GLS futárszolgálat 1 524 Ft
Fogyasztói ár2 250 Ft
Ár / kg
Leírás
Összetevői gátolják az izomlebomlást, segíthetik az izomépülést a terheléses időszakok alatt és között.
 ELEKTROLIT KOMPLEX: Kiemelten magas ásványi anyag és nyomelem tartalmú komplex, melyben a Nagy Sóstó vizében oldott és kristályosodott anyagok találhatóak meg természetes elektrolit formában. Megfelelő mennyiségű vízzel fogyasztva természetes izotóniás hatású, mivel az elektrolitok optimális egyensúlyát tartalmazza. Fogyasztása gátolja a szervezetben található elektrolitok a sportolás közben elvesztett mértékét. 
 
BCAA komplex: A legfontosabb aminosavak az izomlebontás akadályozásához és az izomépítéshez az elágazó láncú aminosavak, melyek az L-leucin, L-valin és izoleucin. Sportágtól függetlenül minden sportolói étrendben hasznos szerepet töltenek be,mind a tömegnövelő fázisban, mind a szálkásító időszakban. 
 
Az aminosavak a fehérje emésztés végterméke, saját fehérjéink építőkövei. 
Fehérjében gazdag élelmiszerek fogyasztáskor a szervezetünkbe kerülő fehérjék aminosavakra bomlanak és a véráramba jutnak. a felszívódó aminosavak részben egymásba átalakulnak, illetve fehérjévé (vérplazma albuminja) alakulnak a májban. A májon túljutott aminosavak jelentős részét az izomsejtek használják fel fehérjék felépítéséhez. 
 
Az eszenciális elágazó láncú aminosavak különös jelentőséggel bírnak a sportolók számára, mivel az izomban bomlanak le, nem pedig a májban. Az izomzatot alkotó aminosavak 35%-át az elágazó láncú aminosavak alkotják. Fontos, hogy már pár percnyi aktív edzés csökkentheti a mértéküket az izmokban, melyet ha nem pótolunk időben, a szervezet saját izomsejtjeit kezdi lebontani. Ezt a jelenséget katabolizmusnak, izomlebomlásnak nevezzük. Az edzés intenzitásának megfelelő BCAA pótlással erős antikatabólikus (izomlebomlást akadályozó) és anabólikus (izomnövelést elősegítő)hatást érhetünk el. Leghatásosabb beviteli arányuk a minimum 2:1:1 arány az L-leucin javára. 
 
A BCAA szerepe az immunerősítésben is meghatározó. Minden testmozgás kibillent minket nyugalmi állapotunkból és intenzitásától függően különböző mértékű stressz jelent szervezetünknek. Ha a túlzott mértékű stresszt nem tudjuk kompenzálni a regenerációnk lelassul, immunrendszerünk legyengül. Az elágazó láncú aminósavak fogyasztása hozzájárulhat az egészséges immunrendszer fenntartásához. 
 
D3-vitamin: Fontos szerepet játszik az egészséges sejtfejlődésben. Hiánya szív- és érrendszeri betegségeket, csontritkulást, az immunrendszer legyengülését, cukorbetegséget okozhat, de akár tumoros, illetve vérképzőszervi betegség kockázatát is fokozhatja. 
 
A D-vitamin-hiány megszüntetésével a magyarok halandósága 7-10 százalékkal csökkenne, az átlagéletkor pedig 2-3 évvel nőne (Magyar Osteoporosis és Osteoarthrológiai Társaság) 
 
B6-vitamin: Más néven Piridoxin. A pirodoxin-koenzimek részt vesznek az aminosav anyagcserében, a zsírok lebontásában. Az amonosavak legideálisabb felhasználásában a szervezetünk B6-vitamin mennyisége fontos tényező. 
EGY JÓ EDZÉS MÉLTÓ BEFEJEZÉSE.  

Vélemények

Még senki sem nyilvánított véleményt erről a termékről.

Bejelentkezés

Hírlevél