• baby_01.jpg
  • termekpatika2 1000x200.jpg
  • termekpatika 1000x200.jpg

Crystal Complex Ostemo kapszula 100 db

Nyomtatás
Cikkszám:834-Összetevők: Kondroitin-szulfát, L-lizin, kalcium, magnézium, D vitamin 4000NE,
Növényi hatóanyagokkal, vitaminokkal a csontok és a gerinc épségéért! Növényi hatóanyagokkal, vitaminokkal a csontok és a gerinc épségéért!
Szállítás GLS futárszolgálat 1 524 Ft
Fogyasztói ár3 340 Ft
Ár / kg
Leírás
Növényi hatóanyagokkal, vitaminokkal a csontok és a gerinc épségéért! 
A csontritkulás (osteoporosis): 
Korunk betegsége, mivel kisebb-nagyobb mértékben szinte mindenkit érint. Jellemző, hogy a beteg hosszú éveken át panaszmentes, nem észleli a lappangva zajló folyamatot. 
Az első tünetek leggyakrabban bizonytalan jellegű hát- és gerinctáji formában jelentkeznek, később fokozódik a fájdalom, és a törést szenvedett betegek akár rokkanttá is válhatnak. 
Magyarországon több nő hal meg combnyaktörés szövődményei következtében, mint mell, méhnyak- és méhrák miatt.
 
 
 
Összetevők: 
Kondroitin-szulfát: 
A kondroitin-szulfát, vagy más néven „glycosaminoglycan” a csontok és a porcok fő alkotóeleme. Egészségesen tartja a porcokat azzal, hogy vizet és tápanyagokat juttat beléjük. Ezenkívül lehetővé teszi, hogy egyéb molekulák szabadon átjuthassanak a porcokon, ami létfontosságú, mivel a porcoknak nincsen vérellátásuk. 
L-lizin: 
Az L-lizin egy esszenciális aminosav. Elősegíti az izom-, a csont-, és egyéb szövetek kialakulását és megmaradását, mindemellett gyorsítja a regenerálódást is. Széles körben ismert a herpesz 1 és 2 elleni hatásossága folytán, és néhány öregedéssel összefüggő bőrproblémával szemben is sikeresen alkalmazható. A sejtregeneráló folyamatokhoz szükség van lizinre, hogy a test izmokat, csontokat, és egyéb szöveteket tudjon létrehozni, fenntartani, valamint gyógyítani. Az L-lizin továbbá elősegíti a kalcium felszívódását, valamint kiválasztását, ami a csontok egészsége szempontjából fontos. 
Kalcium: 
Hozzájárul a csonttömeg meghatározásához, a korral járó csontleépülés kialakulásának lassításához, a szervezet egészséges sav-bázis egyensúlyának fenntartásához. A kalcium a csont felépítéséhez elengedhetetlen, továbbá szükséges az ingerület átviteléhez, az izom összehúzódáshoz és a véralvadáshoz. A fiatal felnőttek csontjaiban a kalcium beépülése és kiválasztódása egyensúlyban van. A csontritkulás vagy csonthártyagyulladás esetén ez az egyensúly felborul, a csontokban kevesebb kalcium épül be, mint amennyi onnan kiválasztódik és ennek következtében a csontszervezet meggyengül, hajlamossá válik a törésre. A nőknek általában nagyobb mennyiségű kalcium felvételre van szükségük, mint a férfiaknak. A változás kora után a nőknek csökkent az ösztrogén szintjük, és ezzel csökken a kalcium szintjük is. 
Magnézium: 
Egy átlagos felnőtt test kb. 25-30 gramm magnéziumot tartalmaz. Ennek kb. 50-50%-a a csontok részét képezi. Minden komolyabb biológiai folyamathoz nélkülözhetetlen, részt vesz az energiatermelésben, a nukleinsavak és a fehérje szintézisében, az idegrendszer és az izmok működésében, a fogak és a csontok felépítésében. Mivel a magnézium a csontok igen fontos építőeleme, segíthet a csontritkulás megelőzésében és kezelésében is. 
Az étrend-kiegészítõ nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet és 
az egészséges életmódot! 

Vélemények

Még senki sem nyilvánított véleményt erről a termékről.

Bejelentkezés

Hírlevél