• baby_01.jpg
  • termekpatika2 1000x200.jpg
  • termekpatika 1000x200.jpg

Tőzegáfonya kapszula 100db

Nyomtatás
C:700.Tőzegáfonya kontra antibiotikumok!
Tőzegáfonya kontra antibiotikumok Tőzegáfonya kontra antibiotikumok
Szállítás GLS futárszolgálat 1 524 Ft
Fogyasztói ár3 450 Ft
Ár / kg
Leírás
Összetevők: tőzegáfonya őrlemény, cseresznyeszár, zselatin, aszkorbinsav 
 
 
 
Felhasználási javaslat: 1 kapszula/nap, valamint igény és szükség szerint max. 2 kapszula/nap. 
Az ajánlott mennyiséget ne lépje túl. 
Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet és az egészséges életmódot! 
 
 
Az Amerikai tőzegáfonya (Vaccinium macrocarpon) hatóanyagai (pl.proatocianidinek) segíthetik a húgyút egészségének fenntartását. A cseresznyeszár(prunus avium),vizelethajtó ,nyálkaoldó,görcsoldó hatása szakirodalmak alapján ismert.A C vitamin segíti az inmunrendszert a baktériumokkal és vírusokkal szembeni védekezésben. 
 
 
 
Tápanyagok az ajánlott napi bevitelben:
1 kapszula 
C-vitamin: 60 mg RDA 100% 
 
 
 
Hogyan hat a tőzegáfonya? 
A nőknél makacs fájdalommal járó húgyúti bakteriális fertőzéseket legtöbbször az E. coli baktériumok elszaporodása okozza. Könnyen kialakul terhesség alatt, menopauzában lévõ nõknél, a higiéniai követelményeket figyelmen kívül hagyó szexuális kapcsolatok révén, férfiaknál prosztatagyulladás esetén. 
 
 
Egyeseknek a vizeletében jelenlevő természetes anyag (glükoprotein) képes az E. Coli baktériumokhoz kapcsolódni és megakadályozni, hogy a baktérium a húgyhólyag/húgyút falához kapcsolódva szaporodjon és gyulladást okozzon. Akiknél viszont ez az anyag hiányzik, vagy csak kis mennyiségben található meg, sokkal érzékenyebbek a megbetegedésre. 
 
 
1994-ben a Weber State University (USA) kutatói kimutatták, hogy a tőzegáfonya a human glükoproteinhez hasonlóan viselkedõ anyagot tartalmaz, mely képes meggátolni az E. Coli baktérium megtelepedését a húgyút falán. Ez tehát a tudományos magyarázat jelenleg arra, hogy miért képes a tõzegáfonya megelõzni illetve gyógyítani a húgyúti bakteriális fertõzéseket. 
 
 
A tőzegáfonya kapszulát a jobb eredmény elérése érdekében D-mannozzal kombinálva szedjük. Mert a két készitmény müködési mechanizmusa kiegésziti egymást. Amig a tözegáfonya képes meggátolni az E. Coli baktériumok megtelepedését a húgyút falán, addig a D-mannóz olyan molekulákat tartalmaz, melyhez E.coli baktériumok szívesebben kapcsolodnak és igy kiválasztodnak a vesében és vizelettel távozik a szervezetből. 
 
 
 
Húgyúti fertőzés kialakulása: 
A húgyúti fertőzéseket, vagy ahogy a köznyelv nevezi: a felfázást, baktériumok elszaporodása okozza, mégpedig tízből kilenc esetben az E. coli baktérium. Sok nő és kisgyermek életét keseríti meg a makacsul visszatérő hólyaghurut, ezért jó tudni, hogy e kellemetlen probléma kezelésére is van természetes megoldás. 
A vesék által kiválasztott vizelet egészséges egyénben gyakorlatilag a húgycső legvégső szakaszáig steril. A húgyutakat a baktériumok leggyakrabban alulról felfelé terjedve fertőzik meg, de ritkán az is előfordul, hogy a vérben keringő baktérium a vesébe kerülve okozzon gyulladást. A gáttájékon vagy a hüvely környékén elhelyezkedő bélflórából származó baktériumok felfelé haladva, a húgycsövön át érik el a hólyagot, a húgyvezetéket és a vesemedencét. 
 
Korábban hólyaghurutról (cystitis) illetve vesemedence gyulladásról (pyelonephritis), ehelyett ma inkább az alsó és felső húgyúti fertőzés felosztást használjuk. 
 
 
 
Előfordulás 
A gyermekkori fertőzések között a légúti, az emésztőrendszeri betegségek után a harmadik helyen állnak az alsó húgyúti fertőzések. Csecsemőkorban a húgyúti fertőzések gyakoribbak a fiúknál, mivel a veleszületett húgyúti apparátust érintő fejlődési rendellenességek náluk sűrűbben fordulnak elő, mint a lányoknál. Az első életév után már fordított a helyzet, mert rossz higiéniás viszonyok esetén a hüvelybemenetbe került szennyeződésből (pl. székletből) könnyebben terjed felfelé a fertőzés a rövidebb női húgycsövön. 
 
Felnőtt korban a húgyúti fertőzés lényegesen ritkább. Férfiaknál 40 éves kor felett emelkedik az előfordulása, ami összefügg a prosztata megnagyobbodásával járó problémákkal. A nőknél a kor előrehaladtával egyenletesen nő a fertőződésre való hajlam. Egyes vizsgálatok szerint kapcsolat van a húgyúti fertőzések gyakorisága, a szexuális aktivitás és a szülések száma között. A nők mintegy 11%-a kap valamilyen húgyúti fertőzést évente. 
 
Külön kell említeni a nemi életet kezdő ifjú hölgyek aktusok során szerzett hólyaggyulladását, az úgynevezett mézeshetek hólyaghurutot, mely az aktív sexuális élet következtében alakul ki. Tanulmányok szerint az apácáknál 10-15 -ször kevesebbszer fordul elő a hólyaghurut, mint a normál populációban. 
 
 
 
A húgyúti fetőzés tünetei: 
Az alsó húgyúti fertőzés (másnéven felfázas, vagy orvosi nevén cystitis) jellemző tünetei a következők: 
fájdalmas, nehézkes, időnként csípő vizelés 
gyakori vizelési inger (tenezmus) 
kis mennyiségű, gyakori vizeletürítés 
hólyagtáji fájdalom, 
alhasi diszkomfort 
erősebb, kellemetlen szagú vizelet 
Gyermekkorban hőemelkedés is előfordulhat egyéb enyhe általános tünetek, bágyadtság, étvágytalanság mellett. A kisebb gyermekek, csecsemők természetesen nem tudják a panaszaikat megfogalmazni, náluk a nyűgösség, a vizelet normálistól eltérő színe, illetve erősebb, kellemetlenebb szaga lehet a húgyúti fertőzés jele. Sokszor - nagyobbaknál is - a szemmel láthatóan véres vizelet az egyetlen tünet. 
 
 
 
Tőzegáfonya kontra antibiotikumok 
Miért jobb, ha tőzegáfonyát használunk,hogy eltávolitsuk az E.colikat a szervezetünkből, és nem antibiotikumokkal öljük meg őket? 
 
 
Amikor antibiotikumokat szedünk, az megöli a baktériumokat, de úgyanakkor kiírtja a „hasznos” baktériumokat is. Hosszan tartó és gyakori antibiotikum használat komoly zavart okozhat a szervezet bélflórájában és néha komoly egészségkárosító hatása van különösen az immunrendszer működésére. 

Vélemények

Még senki sem nyilvánított véleményt erről a termékről.

Bejelentkezés

Hírlevél